Внесоха вот на недоверие към кмета на Плевен

share

19 съветници от местния парламент в Плевен внесоха подписка за искане на оставката на кмета проф. Димитър Стойков.

Предшественикът му Найден Зеленогорски не е подписал поради отсъствие, но заяви, че я подкрепя. Общинарите офиално настояха председателят Дарин Ангелов да свика извънредна сесия заради ситуацията след скандала с ареста на финансовия зам. кмет Алексей Зелов, задържан с подкуп от 4000 лв в кабинета му.

Искането са подписали съветниците от групите на БСП, на БНД и четирима от група „Център", съобщава "Стандарт". Минимумът, по чието настояване може да се свика сесия, е 14 от общо 41 местни избраници. Поне 26 души по различен начин са обявили несъгласие с управлението на градоначалника проф. Стойков и ще гласуват вота на недоверие към него, твърдят червените. Такава сесия може да се свика до 7 дни от внасянето на искането.

Неочаквано публично изявление направи бизнесменът Сашо Радуловски, по чиито сигнал ДАНС арестува зам. кмета Зелов за изнудване. Той разказа, че бил нает като подизпълнител от шуменско-варненския консорциум, който извършва големия ремонт в центъра на Плевен, въпреки че по европейския проект е забранено да се наемат подизпълнители. С него били сключени договори за електроремонтни работи и за наем на техника. Заради скандала те били прекратени веднага след ареста на Алексей Зелов, съобщи Радуловски.

Водещи новини

Още новини