Маргарита Попова: Ще спечелим изборите на първи тур

Интернет
share

С нашият премиер Бойко Борисов разговаряхме най-напред затова, че той иска вицепрезидент да бъде човек юрист, защото юристът е дялан камък и пасва навсякъде, каза министърът на правосъдието и кандидат за вицепрезидент от ПП ГЕРБ Маргарита Попова в сутрешния блок на БТВ.

"Мен вече ме отличиха - аз съм различна и ще се различавам от всички с моята професионална насоченост и характер, който е доста труден за хора, които не знаят какво искат".

Постът на министър на правосъдието е много чувствителен и важен, уточни министърът на правосъдието. Тя е  е ангажирана с това българските граждани да могат да пипнат правосъдието и да върне доверието в съдебната система.

Механизмите във всеки един законодателен процес се правят от хора, допълни Маргарита Попова.

Правосъдният министър иска да се промени това, че ветото на президента да не бъде само едно формално действие, а да има смисъл.

Аз и Росен Плевнелиев ще работим така, че в институцията на президента, всичко да е прозрачно и добросъвестно, за модернизация на държавата. Това ще стане видимо, ще се чуе високо и ще бъде обсъждано широко, обясни кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ.

Маргарита Попова каза още, че това, което нея я интересува е правосъдието и съдебната система и ще продължи да работи и занапред в тази посока, и се надява в Министерството на правосъдието да продължат нейната интензивна работа в тази посока.

Президентът има много отговорности и ангажименти, за да влияе и да бъде съпричастен към съдебната реформа, заяви категорично Попова.

Подаването на оставка, според нея, не е задължително и не е разписано в никой закон, затова тя ще излезе в отпуск, но няма да подаде оставка, което не е обсъждано и с премиера.

"Ако спечелим изборите с Росен, ще отидем на новото място да работим така, както сме работили досега, защото и двамата сме работари, ако не спечелим - продължавам да работя за правосъдната система на България."

Ненавиждам интригите, такива неща разяждат атмосферата и правят невъзможно постигането, на каквато й да е друга цел, каза още Маргарита Попова.

Разказа за семейството си, че има две деца, които също са юристи, а съпругът й е стожера в нейния живот. Правосъдният министър разказа още, че има две внучки, които много се радват да я гледат по телевизията.

Нейната прогноза е, че ще получат подкрепа от много широк кръг избиратели и очаква, че ще спечелят изборите на първи тур. За нея е важно хората да гласуват й да ги припознаят като нещо ново и нещо необременено.

Водещи новини

Още новини