Росен Плевнелиев: Като президент ще бъда активен и действен

Булфото
share

Като кандидат-президент аз продължавам да работя за националните приоритети на България. Това каза кандидатът за поста на Дондуков 2 на ПП ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Като президент ще бъда активен, действен. Не се впечатлявам от хубави думи, впечатлявам се от конкретни резултати. Това заяви кандидатът на ПП ГЕРБ за президент на Република България, Росен Плевнелиев, по време на официалното представяне на неговата номинация в централата на партията.

Плевнелиев обеща още, че ще отключи пътят на гражданите към президентската институция.
„Няма да мълча, тогава когато националните интереси са в опасност. Няма да политиканствам и да влизам в политически игри и интриги”,
каза още той.
 
Плевнелиев допълни, че е „горд и щастлив” от факта, че негов вицепрезидент ще бъде Маргарита Попова.

От своя страна Попова изтъкна, че с номинациите ГЕРБ показва, че в основата на държавността ще стои правосъдието.
 
„Партията заложи на двама непрофесионални политици. Ние сме експерти, които работят за модернизацията на държавата”, посочи тя.
„С такъв избор България може да стане пример в Европа”, категорична е Попова.
 
"Силата и решимостта не са запазено поле за мъжете. Те принадлежат на професионалистите, защото професионалистът е трудно превземаема крепост. Единственият диктат на който се подчинявам, това е законът и нищо друго.
 
Аз съм се изградила като професионалист и не допускам вмешателства в моята работа”, заяви още Маргарита Попова.
Тя обеща, че двамата с Плевнелиев ще модернизират президентската институция.

В сряда двамата министри ще бъдат освободени от постовете си. На заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов ще обяви техните наследници в МРРБ и МП.

Водещи новини

Още новини