Софиянски би работил за обща дясна кандидатура за кмет на София

Булфото
share

Стефан Софиянски каза, че би работил за обща дясна кандидатура за кмет на София.

След официалното представяне на коалиция Съюз на десните сили и нейния кандидат за президент - Румен Христов, Софиянски посочи, че би се отказал от кметската си кандидатура в името на един дългосрочен проект, в който влиза участие в предсрочните парламентарни избори напролет.

Общата кандидатура за кметското място трябва да осигури излизането на София от кризата, в която се намира, и да бъде основата на предсрочни парламентарни избори, каза Софиянски. В отговор на репортерски въпрос той посочи, че не се чувства разединител на дясното пространство.

Според него десните трябва да изяснят първо за себе си опозиция ли са или не. ССД е категорична опозиция на това управление от
две години, още след първия бюджет ССД, каза Софиянски. Според него обаче има партии, като ДСБ, които все още не са се определили. Не виждам като опозиция този, който участва и в управлението на София, и в мнозинството в Столичния
общински съвет, и в управлението на държавата, заключи той.

Коалицията Съюз на десните сили и нейния кандидат за президент - Румен Христов, бяха представени официално днес. За кандидатурата на Христов днес своята подкрепа изразиха - СДС, Обединени земеделци, Демократическата партия, Движение "Гергьовден", ССД, БДС Радикали, Български демократичен форум, РДП, БСДП, БНД.

Кандидатът за президент Румен Христов каза, че днес България отново има нужда от реформатори и от промени, и тези промени могат да бъдат извършени от представителите на автентичната десница.

Водещи новини

Още новини