Борисов се закани: След време ще има много голям реваншизъм за управляващите (видео)

Булфото
share

Ще дойде време, когато ще има анкетни комисии за Лясковец. Ще има и за мрежите откраднатите по границите, то ще има и за Авиоотряд 28, как са харчили по 50 хиляди долара в Сидни да отидат на опера, как са се разхождали по Дубровник нагоре-надолу. Няма да им се разминат.

Това обяви пред журналисти Бойко Борисов, който е на посещение в Община Родопи, Пловдив. "Със сигурност ще дойде време, когато ще има анкетни комисии за всичко това. Няма да им се разминат. Тогава може би вие ще кажете, че има реваншизъм. Много голям реваншизъм ще има по тези хора, много голям. Затова, че омаскариха толкова народ с лъжите, с измамите си, много голям. Аз съм готов и ги чакам”, каза още лидерът на ГЕРБ. "Във Виетнам сме открили първия български ресторант. Ако в Пловдив речете да откриете ресторант, ме поканете да го открия, защото каква е разликата дали е във Виетнам или в Пловдив? Пет дена път. Огромни пари похарчени, мога да се обзаложа, че един бизнес от Виетнам няма да дойде в София. Но изкараха една хубава екскурзия. Пламен Орешарски си е повече в Китай, Виетнам. Тези екзотичните дестинации повече му харесаха”, допълни Борисов.

"Хората, които сега управляват, са били при мен началник отдели, ако са били кадърни, да съм ги издигнал. За съжаление, можем само да ги предупредим и да им го кажем . Веднъж съм пускал европейски програми, след като всички бяха спрени преди 4 години и знам колко е трудно. Минимум 9 месеца ми трябват. Минимум 9 месеца след това да ги направим”, продължи Борисов. "Като се има предвид, че те провалят сега целия Програмен период, защото не подават проекти, те нямат проекти, нямат капацитет. Хората ще си платят затова, че са ги търпели. Така, както гърците, така както всички останали си платиха за това търпение”, каза още той.

Бившият премиер коментира и ситуацията в Украйна. "Може би пък това е новият път на България, който са ни начертали. Нито парламентът има позиция за Украйна, нито правителството. Това правителство в момента е вече твърдо в Евразийския съюз. Те не са в ЕС. С опита да обиколят европейското законодателство и "Южен поток” да се води като интерконектор, а не газопровод на територията на Европа, те показаха, че са там. И може би пък това е новият път на България, който са ни начертали. Кристиан Вигенин говори едно, след това му се карат и спира да говори", обясни Борисов.

Водещи новини

Още новини