ГЕРБ: ДПС да не нагнетява етническо напрежение преди изборите

share

Парламентарната група на ДПС да се разграничи от своите кметове, които си позволиха да опетнят с кръв политическите опоненти.

Това се посочва в декларация от името на ПГ на ГЕРБ, представена от парламентарната трибуна от депутата Цвета Караянчева.

Във връзка с упражненото физическо насилие в Черноочене и Джебел над активисти на ПП ГЕРБ, Парламентарната група на ГЕРБ възразява остро срещу опитите за нагнетяване на етническо напрежение преди местните избори и превръщането на региона в огнище на политически стълпотворения на етническа основа.

Недопустимо е в 21 век демокрация да се прави и да се отстоява с камъни и бухалки, заявиха от ГЕРБ. Караянчева призова народните представители да направят така, че законът, а не местните феодали, да раздават правосъдие. ПП ГЕРБ ще продължи да се противопоставя на всички прояви на дискриминация, установяване на местен монопол и саморазправа на верска, етническа или политическа основа. Насилието е оръжие на слабите, което вирее в сянката на страха. ГЕРБ е създадена да брани каузата на свободомислещите хора и няма да позволим те да бъдат плашени, каза още Цвета Караянчева.

Водещи новини

Още новини