Синята коалиция: ГЕРБ взема пример от Тодор Живков

share

Много пъти управляващата партия ГЕРБ заяви, че през последните 20 г нищо добро не се е случило. Затова се чудихме на кое управление се радва ГЕРБ, заяви при откриването на есенната сесия на парламента съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров. Наскоро получихме отговор - областният управител на София е в организационния комитет за честването на 100г на Тодор Живков. Това означава, че ГЕРБ се възхищава на Тодор Живков и взема пример от него. Дали в Германия някой може да чества Хитлер, попита Мартин Димитров.

Приоритетите пред Синята коалиция ще бъде налагане на нова политика в бюджета за следващата година. През последните дни се говори за допускане на актуализация на бюджета 2011. Това е недопустимо, защото ще означава, че страната ще излезе от контрол и ще харчи пари за изборите, заяви Димитров. Следващата година трябва да се постави акцент върху разплащане на малкия и среден бизнес и връщането на ДДС. Нова антикризисна програма ще изработят сините насочени именно към този сегмент на бизнеса с намаляване на административна тежест. Вместо да строите Белене правете програма за енергийна ефективност призова лидерът на СДС.

Две сини коалиции бяха регистрирани във Варна от ОИК доминирани от ГЕРБ и Атака. В Плевен е регистрирана коалиция "За Зеленогорски", без съгласието на кмета на Плевен Найден Зеленогорски. Ще регистрирате ли коалиция "За Бойко Борисов" без негово съгласие, попита риторично Мартин Димитров.

Водещи новини

Още новини