Манолова: Депутатите да не мишкорят в кулоарите за ЦИК (видео)

Булфото
share

Пленарната зала е мястото, на което политическите сили трябва да водят дебата помежду си, това каза зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова по време на дебатите за избора на ръководство на ЦИК.

В отговор на процедурно предложение на депутата от ГЕРБ Цецка Цачева Манолова призова дебатите за избор на ръководство на ЦИК да се проведат в пленарната зала, вместо това да се случва в кулоарите с "мишкорене".

По-рано Цачева заяви: "Извън всякакви правила, извън всякаква практика, в грубо нарушение на Изборния кодекс и на Конституцията е това, което се случва в момента, след направено възражение, дебатираме по внесено решение с наименование и за разпределение на членовете на ЦИК. Не допускайте ръководството на ЦИК да бъде избрано с гласуване по това ваше вкарано съвсем самостоятелно проекторешение вчера.

"Не може по точка, която не е внесена в дневния ред, Народното събрание да се произнесе. Ще гласувате решение, което не е включено в седмичната програма и няма решение да бъде включено. Разликата между замисъла на Народното събрание и внесеното предложение от Мая Манолова и Четин Казак – предлага се на президента да назначи останалите членове на ЦИК при спазване на съотношението на парламентарно представените партии”, добави депутатът от ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини