Плевнелиев: За какво се иска моят имунитет?

share

За какво се иска моят имунитет? Затова, че спазвам Конституцията, аз я спазвам с всяко свое действие. Това каза в парламента президентът Росен Плевнелиев в отговор на въпрос как ще отговори на плакатите на „Атака”, които гласят: „Ние дадохме имунитета си, а ти”.

„Нацията не е разделена по всички въпроси. И въпреки изкуственото насаждане на разделение, на което бяхме свидетели през 2013 г. с контракултурата, която помолих днес да остане в 2013 г. Видяхме контраавтобусите, контрапротестиращите, контрастудентите. Очакваше се дори, че ще има и контрапреписка и контрареферендум. Извинете, но това вече е крайно недемократично”, посочи Плевнелиев.

„Призовах днес от трибуната да оставим контракултурата в 2013 г. Това е и призив за обединение. Референдумът, сам по себе си е акт на обединение. Нацията е обединена и по много други въпроси и предстоящите европейски избори, които обявих, които ще се проведат на 25 май, могат да категорично да зададат условията за един европейски дебат, а не флашки”, каза още Росен Плевнелиев.

Водещи новини

Още новини