ДПС сезира прокуратурата за Сметната палата

share

ДПС ще сезира прокуратурата и ще настоява за създаване на специална комисия относно дейността на Сметната палата, тъй като има факти за извършени нарушения в работата й. Това заяви пред ТВ7 депутатът от ДПС Янко Янков, който е председател на Комисията по отбрана и зам.-председател на Комисията по външна политика в Народното събрание (НС).

Проектозаконът за Сметната палата породи бурни дебати в пленарна зала. Напрежението между народните представители ескалира и се стигна до неприличен жест от страна на депутата от ДПС Хамид Хамид, показан по посока на ПГ на ГЕРБ, което принуди  зам.-председателят на НС Алиосман Имамов да изгони Хамид за две заседания на парламента. В "Гореща точка" Янко Янков определи поведението на съпартиеца си като емоционален изблик, надминал границите на културното поведение.

Янков е убеден, че новият закон за Сметната палата ще бъде приет и че тепърва ще излязат още данни от одитите за нарушения в дейността й. По телефона в предаването се включи председателят на Сметната палата Валери Димитров, който нарече всички обвинения срещу него клевети на хора, които не са запознати с работата на институцията.

Водещи новини

Още новини