Георги Марков с нови нападки към Цветанов

share

Георги Марков се оплака, че върху него е упражнен натиск още преди кампанията за парламентарните избори през 2009 г. Тогава, в качеството си на общински лидер на ГЕРБ в Свищов, той е трябвало да определи кандидат-депутат от крайдунавския град.

Посочената обаче кандидатура е отхвърлена от Цветан Цветанов. “Заплашиха ме, че срещу мен “ще излязат едни работи”. Образуваха ми дела, в смисъл полицейски проверки, но случаите са от 2001 г. и тогава всичко започна наново”, спомня си Георги Марков, цитиран от “Борба”. Заради партийните неразбории в Свищов зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов лично възлага на Марков да организира среща между него и местната партийна организация. „Дай да съберем младежи в читалището, в две от най-големите села”, поръчал Цветанов.

„Всичко направихме, посрещнаха го като холивудска звезда и тогава той видя, че организацията стои зад мен. И вече на вторите парламентарни избори той ме попита какво ще кажа аз да бъда техният кандидат за Свищов за народен представител”, разказа още Марков. Той бе категоричен, че и преди, а и сега има бариера между общинските структури и Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Според него всичко ще остане постарому, въпреки че на последния конгрес преди дни Бойко Борисов е декларирал, че ГЕРБ не е лидерска партия.

Марков каза още, че от ПГ на ГЕРБ ще излязат още депутати, но сред тях няма да са другите двама от областта - Евгени Стоев и Мирослав Петков. Възможно е дори независимите народни представители да станат десет и да си направят самостоятелна парламентарна група, прогнозира още Георги Марков.

Водещи новини

Още новини