Беновска за напускането на Стефанов: Това е малко шамарче за ГЕРБ

Булфото
share

„Отново става дума за пари, или ако не е това, то става дума за зависимости, които тези хора имат”, каза в „Здравей, България” Илияна Беновска, директор на радио „К2”, относно напускането на Красимир Стефанов от групата на ГЕРБ.

Според нея няма нищо драматично в това, че от ГЕРБ напускат хора, защото това било като едно кравопускане и така се прочиства кръвоносната система на партията на Бойко Борисов. „Според мен това е една малко шамарче”, допълни тя.

„Този процес не е експертен, а политически”, каза от своя страна Светослав Терзиев, журналист във вестник „Сега”. Той добави, че става дума за преразпределение на силите в парламента и за намаляване на влиянието на една партия.

„За парламента стана твърде неудобно да се крепи на една партия, която не предизвиква симпатии в никое от европейските политически семейства и се налага тя да бъде дистанцирана”, каза той и добави, че е най-тежка ситуация е левицата.

Според Александър Симов, журналист от вестник „Дума”, случаят с напускането на Красимир Стефанов е по-различен и не става въпрос за пари или зависимост. „ГЕРБ е партия, която не обича да говори за себе си, но очевидно там зреят някакви драматични процеси, които започват да избиват по някакъв начин”, каза Симов.
 

Водещи новини

Още новини