7,2 млн. лева разпределени между общините, управлявани от БСП и ДПС

share

Малко над 15% от средствата, отпуснати за развитие на общините в Пловдивска област по програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите", са разпределени за населени места, в които кметовете са независими, земеделци или подкрепени от ГЕРБ, показват подробните анализи, предаде "Дарик".

В същото време 5 млн. лв., от всички отпуснати близо 14 млн. лв., отиват за построяване на училище (с професионална насоченост "Земеделие") в родното село на областният и градски лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов. Tова е проектът с най-висок бюджет от региона, одобрен за финансиране.

Парите са отпуснати на община „Марица", където кметът Димитър Иванов е издигнат от коалиция между ПП „Обединени земеделци" и ГЕРБ, кметът на село Маноле обаче Александър Иванов е от БСП.

Още около 7,2 млн. лева се разпределят между общините в Пловдив област, управлявани от кметове на БСП и ДПС (в община Лъки). За независимите, земеделците и тези, подкрепени от ГЕРБ, са одобрени проекти за едва 2,2 млн. лева. Седем общини не са получили нито лев. Сред тях е и община Съдинение, където кметът Георги Руменов (който беше и от БСП и ГЕРБ), настоява да разбере мотивите за отказа от финансиране на предложените от него проекти.

Без пари от държавата по програмата за развитие на регионите, наред с Пловдив и Съединение, са и общините Сопот, Раковски, Куклен, Перущица и Хисаря.

Водещи новини

Още новини