Плевнелиев поиска обяснение как са разпределени 500 млн. лв. по програма за регионите

Булфото
share

Според президента Росен Плевнелиев министър-председателят и ресорните министри трябва да дадат своите обяснения на база на какви обективни критерии са разпределили сумата от 500 млн.лв. в програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

По думите му едва ли това може да стане за три дни, както се е случило и едва ли може да стане по обективен начин, когато за толкова кратък срок са разпределени толкова много пари.

Президентът посочи като пример, че ако той е на тяхно място, би дал тези средства, за да се случи магистрала "Хемус" и тунела под Шипка и допълни, че така резултатът щеше да бъде много по-голям за цяла България. Отпушването на капацитета на общините за бизнес, за инвестиции, за работни места, минава преди всичко през това да ги извадим от изолацията, каза държавният глава.

Той допълни, че за да бъде извадена Северна България от изолацията, ни трябва магистрала "Хемус" и тунел под Шипка. Президентът Плевнелиев отговори на журналистически въпроси след като посети институтите по математика и информатика и по информационни и комуникационни технологии при Българската академия на науките.
 

Водещи новини

Още новини