Борисов: Трябва да съберем поне 500 000 гласа за референдума

Булфото
share

ГЕРБ ще направи всичко възможно да събере поне 500 000 гласа за подписката за референдум. Това каза пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с проф. Георги Близнашки, председател на Инициативен комитет за събиране на подписи в подкрепа на предложения от президента Плевнелиев референдум по изборни въпроси, и проф. Калин Янакиев.

„Голяма чест за нас е, че такива изтъкнати професори пожелаха да ги подкрепим. Проф. Близнашки винаги е бил от страната на БСП, а Янакиев не е крил пристрастията си към ДСБ. В инициативния комитет няма нито един човек с пристрастия към ГЕРБ”, обясни Борисов.

„Аз съм поел няколко ангажимента към тях при изричното условие, че те го пожелаят или ни го поискат след среща с останалите партии, които искат референдум. Ако пожелаят, да подпомогнем техния щаб или това, което правят, с финанси, технически възможности. Поел съм ангажимент, че партията ще направи всичко възможно да събере поне 500 000 гласа. За целта утре в Казанлък събирам всички кметове на ГЕРБ, областните ни ръководители”, посочи Бойко Борисов. Той покани проф. Георги Близнашки и проф. Калин Янакиев, за да обяснят желанието на инициативния комитет.

Водещи новини

Още новини