Йордан Бончев: Арестът на Петното осуети втората среща с Борисов

Булфото
share

Арестът на Петното е осуетил уговорена втора среща между него и Бойко Борисов, на която е трябвало да стане предаването на 500 000 лева, това обяви днес съратникът на Бисер Миланов - Йордан Бонев пред журналисти на пресконференция на входа на столичен мол, пише 24 часа.

"Бисер Петното ми заповяда да уредя среща с Бойко Борисов. Започнах да си контактувам с Борисов по Фейсбук. На 26 декември се видяхме в къщата му в Банкя. След това посредник на Борисов даде на Петното 12 000 лева", разкри още Бонев.

На въпрос откъде знае, че тези пари са предадени на Миланов и откъде е сигурен, че този човек е пратен от Борисов, Бонев беше лаконичен, че Петното му се е похвалил.

"На 15 януари трябваше да има среща между Борисов и Петното. Тогава Борисов трябваше да му даде 500 000 лева. Целта беше да се смачка проекта на Бареков. Срещата, обаче не се състоя, защото Бареков разкри, че Борисов се е виждал с Петното преди Нова година", обясни Бонев.

След което допълни: "Бисер Миланов беше арестуван, само час и половина, след като Бареков каза, че той и Борисов са се срещали. Нали помните, арестуваха го спецчасти".

Бонев обаче се разграничи от агресивните действия на Петното спрямо журналисти на Би Ти Ви. Той обясни, че това поведение не е приемливо и не е съгласен с него.

"До края на деня ще получите повече информация от институциите, пред които съм разказал всичко", заяви Бонев.

Бившият премиер Бойко Борисов бе обвинен в интервю за в. "Галерия" от председателя на национално движение "Свобода" Йордан Бонев, дясната ръка на Бисер Миланов - Петното, че на среща с двамата обещал половин милион лева за дискредитацията на Николай Бареков, като платил авансово 12 000 лева.

Приближените на Бисер Миланов сами потърсили връзка с Бойко Борисов, пък показа вчера във фейсбук самият лидер на ГЕРБ. И написа: „От тези снимки ясно проличава, че този пореден компромат срещу мен е подготвян дълго време. Тези хора, които първо обсаждаха дома ми, после ме търсеха месеци наред". Борисов не коментира конкретно посочените от Йордан Бонев суми.

 

Водещи новини

Още новини