Синдикат: В МВР текат скрити съкращения заради свои хора

share

От известно време в МВР текат скрити съкращения, като се отстраняват доказани професионалисти, с опит и перспектива, но преценени като нелоялни към сегашната власт. До сега са отстранени над 280 души в цялата страна. Това е казал бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, предава "Faktor.bg".

Според него този факт създава напрежение в системата и демотивира хората.

Информацията на Цветанов бе потвърдена и от водача на един от синдикатите в МВР Галентин Грозев.

Според Грозев със скрити съкращения се отстраняват действащи полицаи в областните дирекции в Русе, Ловеч и Варна.

Грозев обясни, че съкращенията стават под формата на пенсиониране на действащи полицаи, предимно патрулиращи. Докато местата им бъдат заети, посочените областни дирекции остават без необходимия щат за охрана и патрул.

Имаме информация за 1000-1500 души, че ще бъдат пенсионирани. Няма една свободна бройка в районните управления. Няма как да не са притеснени кой ще ходи по протести, по границата, кой ще охранява европейските избори, заяви синдикалистът.

Той предупреди, че част от служителите на Националната система за спешни повиквания телефон 112 са в готовност за протест, заради условията на труд.

Паралелно със съкращенията се правят и нови назначения, основно на близки до властта хора, като проучванията за тях се претупват и се правят само за три дни, коментират източници на медията.

Водещи новини

Още новини