Протестиращи окупираха Цветлин Йовчев в ресторант (снимки)

share

Група протестиращи, научили, че вътрешният министър Цветлин Йовчев се намира в ресторант в близост до Клуба на архитекта на ул. "Кракра" в София и обградили сградата, пише "Всеки ден".

"Държаха ни като заложници. Въобще не се съобразиха, че останалите клиенти на заведението нямаме нищо общо нито с МВР, нито с правителството", жалваха се потърпевши клиенти.

Информацията за вечерята на вътрешният министър е била дадена от Ивет Добромирова, бивш говорител на служебния кабинет и активен протестиращ срещу сегашното управление. Сега тя поддържала и антиправителствената информационнна служба "Норешарски". Във фейсбук профила си тя е публикувала: "Оппаааааааааа...овчев вечеря в "архитектите"...да му приседне дано...ако не сега, то по-късно същата вечер".

Бързата намеса на полицията е предотвратила по-сериозни сблъсъци в заведението. Над 100 полицаи са се притекли на помощ на вътрешният министър, предотвратявайки намерението да бъде държан като заложник.

Според очевидци протестиращите са хвърляли яйца, нахлули са във фоайето на ресторанта. Четирима души са били арестувани.

Водещи новини

Още новини