Станилов: Външният министър да връчи протестна нота на посланика на Турция

share

Турският министър-председател в предизборна обиколка заяви претенции към две области Кърджали и Лудогорието. Това изявление е резултата на една последователна политика. Турската страна изразява подобни мераци на всички нива. Това заяви в изявление на "Атака" проф. Станислав Станилов от парламентарната трибуна в НС.

Ердоган и неговата партия ислямизират съседна Турция, а това крие връзка да се ислямизира и турската диаспора в България. Ние не можем да останем безразлични към това какъв ислям ще изповядват те. Искам всички партии да излязат и да кажат какво мислят, призова той.

Трябва незабавна реакция. Външно министерство с изявлението си нищо не казва. Трябва да се изрази категорично несъгласие с това. Призоваваме външният министър да извика турският посланик и да му връчи протестна нота, също така да свика заседание на външните министри на съседните страни, които са засегнати, и да излязат с обща декларация, и трето - правителството да се обърне към ЕС и да пита дали Турция може да е кандидат за страна - членка щом има териториални претенции към България. Също така да се обърнем към НАТО и то да декларира цялостта на територията на страната, заяви още Станилов.

Водещи новини

Още новини