Депутат от ДПС: Забраната за пушене трябва да остане

share

Не подкрепям законопроектите. Те са ретроградни, неаргументирани и са крачка назад към усилията за подобряване на здравния статус на населението. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев по време на дебатите по законопроектите на "Атака" и Коалиция за България за частична отмяна на забраната за пушене на закрити обществени места.

"Това е вторият законопроект в това Народно събрание, който дискредитира евроатлантическия път на страната - първият беше този за мораториума върху продажбата на земя на чужденци", добави той.

"Виждам първата причина за внесените законови промени - предизборните обещания. Втората е очевидното давление на бизнеса с користните си цели. Третата причина е предубедена и користна интерпретация на темата "пушене на закрито" - приотизиране на икономически аргументи над здравните фактори. Няма икономически аргументи в модерния свят, които да доминират над здравната целесъобразност и цената на човешкия живот. За мен, надявам се и за всички, човешкият живот няма цена. Здравето и животът са несравними ценности", каза още Кърджалиев.

Водещи новини

Още новини