Гуцанов от БСП: Кабинетът заслужава похвала. Горанов от ГЕРБ: Губите времето на обществото

share

Вдигнахме пенсиите след като подадохме оставка и от 1 април 2014 г. те ще са с 9,6% по-високи, което убягва от вниманието на управляващите. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов.

"Това, че с швейцарското правило пенсиите растат с толкова малко, означава, че няма растеж на доходите. Увеличението на пенсиите е функция от растежа на икономиката. По време на това управление икономиката не върви, няма и да тръгне. Те губят времето на обществото", добави той.

"Голямата идея е въвеждане на логика и предсказуемост в пенсионната система - нещо, което се загуби през последните четири години. Затова връщаме швейцарското правило. Целта е да се компенсира инфлацията.  Когато успяваме да направим толкова социални придобивки само за шест месеца, успяваме да повишим пенсиите, мисля, че кабинетът заслужава похвала. Това стана, независимо, че работим по заварен бюджет. Успяхме и да дадем старт на съживяването на икономиката", каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

Водещи новини

Още новини