Плевнелиев: Няма нито една моя дума, която да разделя гражданите

share

Консултативният съвет по национална сигурност беше успешен. Това каза президентът Росен Плевнелиев пред журналисти, при посещението си в Котел.

Президентът Росен Плевнелиев благодари на всички участници за отговорното отношение благодарение, на което са били постигнати пълен консенсус и съгласие. „Предварително си задавах въпроса – ако не успеем да постигнем съгласие по темата за сигурността на гражданите, по какво тогава ще постигнем?”, заяви президентът. Той бе категоричен, че съветът не е закъснял, защото той не върши работата на един министър или правителство, а се занимава с народа и отношението към народа.

Росен Плевнелиев заяви, че КСНС се занимава с отношенията на институциите в сектор „Сигурност” и намирането на баланс между тях, както и намирането на баланс между централната и местната власт. „Не може да правим бежански лагери без съгласието на местните власти. Именно това направихме на този съвет – осигурихме разбирателство и съгласие по темата”, каза още президентът.

Росен Плевнелиев допълни, че на съвета не е имало дебати по темата избори и не е работа на президента да говори по тази тема. „Няма нито една моя дума, която да разделя гражданите, заяви Плевнелиев и допълни, че като президент е готов да чуе всеки и да изпрати неговото послание към компетентните институции.

Водещи новини

Още новини