РЗС обвинява активисти на ГЕРБ в източване на ДДС за 6 млн. лв.

Булфото
share

Депутатът Емил Василев, който е кандидат на РЗС за кмет на Велико Търново, постави ултиматум на ГЕРБ да оттегли кандидатурата на Даниел Панов, съобщава БНР.

Според РЗС тя е издигната от активисти на ГЕРБ, участвали в схема за източване на 6 милиона лева ДДС. Василев показа становище на Инспектората на Главната данъчна дирекция, който през 2004 година е направил одит на Великотърновската данъчна дирекция и установил, че местни данъчни шефове са поставили чадър над 12 фирми. Народният представител съобщи, че след одита е поискано уволнение на данъчните шефове, но те не са били освободени, а сега стоят зад кандидатурата на Панов.

"12 фирми не са били изобщо одитирани две-три години, а подлагани на данъчни ревизии. Фрапантните нарушения не са били констатирани от данъчно-ревизионните актове. В резултат са били източени около 6 милиона лева чрез неправомерно възстановяване на данък добавена стойност. Действащо лице в тази схема е Дафина Методиева Стоева, съпруга на Евгени Стоев - директор на териториалната данъчна дирекция, който сега е депутат от ГЕРБ. И Марин Недев, съпруг на тогавашната зам.-директорка на териториалната данъчна дирекция във Велико Търново - Цветанка Недева, в момента шеф на териториалната данъчна дирекция", заяви Василев.

Ако кандидатурата на Панов не бъде оттеглена Василев заяви, че ще сезира Окръжна прокуратура-Велико Търново. "Документите безспорно установяват организирана престъпна група за извършване на данъчни престъпления", заяви той.

Водещи новини

Още новини