Борисов: Орешарски като държавен служител е дошъл на митинг и да хвърли оставка (обновена+галерия+ви

Булфото
share

БСП се докара до там, че сама и митинг не може да направи. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на националния митинг на партията в Пловдив.

Борисов благодари на присъстващите. „Искам да се извиня на гражданите на град Пловдив, които не мислят като нас, за притеснението, но ще бъдем кратки. Днешният митинг сме го направили в Пловдив, защото в София има футболно дерби, има агитки по улиците, има други протестиращи, студенти, други митинги и разбира се – и контрапротест на управляващите”, каза Бойко Борисов. Той допълни, че премиерът Пламен Орешарски като държавен служител е дошъл на партиен митинг и трябва да подаде оставка. По тази начин той коментира вчерашните думи на Орешарски, че служителите от бюджетната сфера, които посещават протестите срещу правителството, трябва да бъдат освобождавани от работа. 

На това място присъстващите скандираха „червени боклуци” и свиркаха, информира "24 часа".

ГЕРБ е партия, която има своята кауза. ГЕРБ е единственият препъни камък на БСП и ДПС. „Искам да ви помоля, когато се дават такива обидни квалификации към симпатизантите на една партия, те не го заслужават. Като партиен лидер се радвам, че Станишев е лидер, вече десет пъти го побеждавам. Виждате, че БСП я докараха до там че не може сама да направи митинг. Ако не е батко Доган, да им композира влак за София, да им ги докара… БСП сама и митинг не може да направи”, заяви още лидерът на ГЕРБ. Борисов бе приветстван с възгласи „Бойко”.

Той каза, че няма да прости на хората, които са пратили протестиращи да обградят дома му в Банкя и да не пускат да излезе. Според него това означава, че няма ред в държавата. По негово време такова нещо не се е случвало - да обграждат хората в домовете им, каза той.

Защо ги няма социолозите и политолозите, дето казват, че ГЕРБ си отива, да погледнат този площад. Както са я подкарали сега управляващите, ще докарат нещата дотам два митинга да се изправят един срещу друг.

Докато управлявах 4 години, това беше една уважавана държава. Аз допуснах много грешки, но никой не се е родил научен. И се кълна, че съм извадил много сериозни изводи и поуки.

Площадът скандира "Избори".

Виждам, че сте много изнервени, но никой не е успял, когато яростта и гнева са взели превес. Затова моля да не разделяме народа. Искам да поднеса извинение на студентите, които биват затрупвани с най-гнусни епитети. Ние ги подкрепяме, те са будни деца, които искат промяна. Но по никакъв начин не се месим в тяхната работа.

 

 

Водещи новини

Още новини