Бойко Борисов към Атака: Каква победа, ГЕРБ и БСП гласуваха мораториума

share

Ако Волен Сидеров не се яви в Народното събрание, правителството пада. Това заяви председателят на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов на среща с над 600 членове и симпатизанти на партията в Стара Загора.

„Не знам от тук нататък как Волен Сидеров ще обяснява на своите хора, че единствено той държи ДПС на власт, за да могат да строят Цанков камък и водни огледала”, отбеляза Борисов. Той посочи, че ако Волен Сидеров и „Атака” се махнат от парламента и не се регистрират – парламентът не може да работи, правителството пада и се отива на избори. „Волен Сидеров вече никого няма да може да излъже, че той не е с ДПС.Той държи ДПС на власт”, коментира Бойко Борисов.

По отношение на удължения мораториум за продажба на българска земя на чужденци Борисов обяви, че ГЕРБ ще внесе едно контрапредложение и тогава ще се види какво ще правят тогава фикусите в парламента. „Над 150 депутата от ГЕРБ и БСП гласуваха този мораториум, а 20 човека от „Атака” скачат и викат „Победа”. Каква победа, след като ние сме гласували?”, попита лидерът на ГЕРБ. По повод информациите, че полицейската школа в Казанлък ще бъде превърната в бежански лагер, Борисов заяви, че нищо не се знае, защото никой не обяснява нито на хората, нито на местните власти какво смята да прави правителството. „Това правителство няма моралното право да управлява, защото ние ги бихме”, заяви Бойко Борисов.

Пред членовете и симпатизантите на ГЕРБ в Стара Загора Борисов подчерта, че ГЕРБ е направила автомагистрала „Тракия” и сега Стара Загора е атрактивна. Бойко Борисов отбеляза, че когато ГЕРБ се върне на власт, ще направи и тунела под Шипка, за който не му е стигнало времето. „Ние сме доказали, че можем да строим тунели. Само в София сме направили 43 км тунели за метрото, а този под Шипка 3,5 км. Сегашните управляващи обаче от Европа им спряха парите, защото не могат да осигурят национално съфинансиране, нямат пари за обхода и тунела под Шипка, а с тези пари залъгват хората с увеличение на пенсиите от по 4-5 лева”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини