Богомил Бонев: Никой не приема льохмана Плевнелиев за президент

share

"Не на всяка пастирка е дадено да знае, че "Президентска институция" няма. Има институция "Президент", но това, че никой не приема льохман за легитимен президент е друга тема." Това написа на личната си страница във фейсбук Богомил Бонев. Повод за думите му стана изявлението на президента Росен Плевнелиев, че "сме свидетели на безпрецедентни опити за дискредитиране на Президентската институция", предава "ПИК".

"Иначе неуместният му призив на международен икономически форум"да скъсаме със зависимостите от Държавна сигурност" означава, че Плевнелиев се е вкарал във филма Independence, пише още бившият вътрешен министър.

"Първият спасител на миналото си от нападението на НЛО беше назначен за временно изпълняващ длъжността президент преди две години. Срок достатъчен за мъж с характер да се убеди в неспособността си да се държи с достойнство. Вместо характер обаче, този чиляк, който се гордее, че някаква къща била на негово име, а няма да се дели при развод с някоя от съпругите, размахва на сайта на институцията ни документи със съмнително съдържание", нападна остро Бонев.

"И мощно забравя да публикува оригинала на нотариалния си акт. С което само доказва, че няма нужда от опити за дискредитиране. Субектът, както се казва в наказателното право, разбира свойството и значението на постъпките си и е дееспособен, т.е. вменяем и годен да носи наказателна отговорност. Но не я носи, защото е правоспособен да не я носи", завършва поста си Богомил Бонев.

Водещи новини

Още новини