Орешарски грейва върху 2 500 роклички на момичета на късмета

Булфото
share

Регионалните проблеми и различия датират от години. Дори да реализираме всичките си добри намерения, едва ли ще преодолеем регионалните различия. Това каза от парламентарната трибуна министър-председателят Пламен Орешарски, след като вотът на недоверие за регионалната политика беше отхвърлен.

Днешната регионална политика има предпоставки в последните години. Устойчивостта на социално-икономическото развитие е заплашено, а ние ще продължаваме да работим за балансираното развитие на регионите, заяви Орешарски, като благодари и на депутатите от ГЕРБ, внесли вота на недоверие, за забележките и критиките.

Дори и да реализираме всичките си програмни намерения по балансирано развит на регионите, едва ли ще успеем да заличим изцяло различията. Важното е да обърнем тенденциите и да спре раздалечаването между големите центрове и малките населени места, подчерта премиерът.

Орешарски благодари на всички депутати, които са подкрепили кабинета. Ще продължим да работим за по-балансирано развитие на регионите, подчерта той.

Не съм чувал информация за закриване на комисията по досиетата, заяви пред журналисти министър-председателят. На въпрос "Кой предложи Пеевски?", той поиска следващ въпрос. Преди началото на пресконференцията Орешарски беше помолен да се подпише на фланелката на негов фен. Ликът на Пламен Орешарски се виждаше отпред на фланелката, а Бойко Борисов - на гърба. По-късно пред медиите мъжът обясни, че се казва Александър Кръстев-Хъмфри от Движение "Първи април", но отказа да посочи кой го е пуснал в парламента и как охраната му е позволила да се приближи до премиера.

Вотовете биха отнели повече време, ако правителството има повече грешки, отбеляза той. Заседанието на МС в понеделник и с общините ще бъдат дискутирани всички проблеми, включително за бежанците. Ще потърсим решение за проблемите на Здравната каса, засега няма да има преразглеждане на бюджета й.

В момента подготвяме къси роклички с лика на Орешарски, ще го продаваме и тях. 2500 са рокличките, толкова са момичетата на късмета в България. Тениската струва 30 лева, обяви мъжът, помолил Орешарски за автограф. Той обяви, че е собственик на фирмата производител на тениските и рокличките.

Водещи новини

Още новини