Румен Пенков, ГЕРБ: Връчиха ми заповедта за освобождаване вкъщи, като престъпник

share

Новоназначеният временно изпълняващ длъжността директор на Басейнова дирекция за управление на водите – Дунавски район с център Плевен Тома Терзиев е поредното назначение на ДПС в Плевенска област, тъй като той е общински съветник от град Левски, където е бил кандидат за кмет.

Той няма административен опит, назначен е до провеждането на конкурс и най-вероятно ще остане на поста за постоянно. Това заяви на пресконференция Румен Пенков от ГЕРБ, съобщиха от партията. Според думите му, той е отстранен от поста без мотиви, като заповедта му е връчена в дома му, по време на болнични, което приема за обидно и необосновано и логично ще си търси правата по съдебен ред. Той сподели, че този начин на работа в Министерството на околната среда и водите е стартирал веднага след идването на настоящото управление и е задал тона на работата и за в бъдеще. Пенков припомни, че веднага е започнала чистка, като са освободени директорите на Басейновите дирекции в страната, на екоинспекциите по места, както и на трите национални парка. Подаването на документи за участие в конкурса за директор на Басейнова дирекция в Плевен приключва на 16 октомври, информира още Пенков

Пенков отчете добрите показатели на Басейнова дирекция през последните години от неговото управление и изтъкна, че е заел поста с конкурс, след това е преминал през 6-месечен изпитателен срок, а в последствие министър Нона Караджова е подписала безсрочен договор с него. Средно по 20 млн. лева на година е събирало ведомството от ВиК и други ползватели на водата за периода 2009-2012 г. Средствата отиват в Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната реда – ПУДООС и с тях се изграждат канализациите, управляват се водите, изготвят се малки проекти за малките населени места, изтъкна позитивната дейност на Дирекцията Пенков и добави, че през 2012 г. е преминал финансов одит, както и комплексна проверка от екоминистерството. Освен това дирекцията е номинирана за наградата „Златен ключ”, заради добрата си работа и активното предоставяне на информация.

Водещи новини

Още новини