Гей скочи на депутатка от Атака заради бежанците от Сирия

share

Магдалена Ташева използва слово на омразата и насажда омраза към сирийската общност. Така сътрудника от БХК Радослав Стоянов определи изказването на националистката в предаване на партийната телевизия на Атака Алфа. Според жалбата пусната от бежанци тя ги е нарекла „изчадия“, „сган“. Това е определение на цялата общност, това е недопустимо, категоричен е Стоянов. Той стана известен с пламенната си защита на правата на гейовете и не крие своята хомосексуална ориентация.

БТВ са се опитали да поканят Магдалена Ташева в студиото, но тя е отказала. Затова телевизията пусна репортаж от вчера, където Ташева цитира случай, в който командир от Свободната сирийска армия яде от сърцето на убит войник лоялен на Башар Асад. В момента се прехвърлят умишлено бежанци у нас, под тази форма у нас влизат престъпници, които висят като воденичен камък на данъкоплатците, каза Ташева. Сега е необходимо затварянето на границата и репатрирането им. Живота на бежанците не представлява ценност и не съм поемала ангажимент към това, смята националистката.

Сирийци, които бяха включени в предаването нарече изказването провокация. Ние не сме канибали или престъпници, а бягаме от войната. Диваците и варварите са представителите на режима на Асад. Бежанците не са проблем на България, категоричен е Акрам Накиф.

БХК ще пуснат жалба до Комисията за защита от дискриминация, а тя може да наложи глоба между 200 и 2000 лв. Радослав Стоянов обаче оправда бившия кмет на Гърмен Ахмед Башев, който поиска помак да бъде назначен за началник на РПУ. Няма никакво дискриминационно слово тук, категоричен е правозащитникът.

Водещи новини

Още новини