Миков: Никой в БСП не говори за оставка

share

Разговори за оставка на правителството на Пламен Орешарски могат да бъдат водени чак след изборите за евродепутати през май догодина, обяви председателят на парламента Михаил Миков в "Предаването на Карбовски". По негови думи тогава ще стане ясна оценката за работата на кабинета и управляващите ще могат да направят своята равносметка.

На въпрос дали сегашната власт ще издържи четири години, Миков категорично отрече, като обясни обаче, че в момента никой в Столетницата не говори за оставка. "Гледайки резултатите от социологическите изследвания, които дават преднина на БСП, едни нови предсрочни избори биха били единствено в тяснопартиен интерес", смята парламентарният шеф. По негови думи обаче националният интерес изисква управляващите да продължат своята работа.

Миков определи първите 100 дни на кабинета "Орешарски" като "динамични", "успешни" и "под натиск" и призова към протестиращите: "Дайте ни спокойствие". Според него нов вот няма да решат проблемите в страната, а опасността България да попадне в "спирала от избори" е твърде голяма, тъй като ще има недоволни и при друга конфигурация в парламента.

Водещи новини

Още новини