Цветан Цветанов: ГЕРБ може да обедини нацията

share

Политическата ситуация в страната не съответства на днешния празник, каза Цветан Цветанов, който присъства на тържествата по повод годишнината от Съединението на България.

Той посочва, че в момента страната ни се намира в етапа на най-голямото разделение и противопоставяне, за което може би са допринесли всички политици.

„Точно за това, в такъв исторически ден като днешния, трябва да направим равносметка на това, което се случва и с какво всеки би могъл да допринесе за обединяване на нацията, на българските граждани, в общите цели за развитието на страната ни и общите европейски ценности като страна членка в ЕС", каза Цветанов.

Според него, за това обединение ГЕРБ може да допринесе чрез много срещи с хора и намаляване на напрежението. Това е процес, който трябва да бъде възприет от всички участници в реалния политически живот в страната, защото политическите партии са тези, които определят политиката на една държава, коментира той. " Затова трябва да се вземат решения, които могат да доведат до намаляване на напрежението”.

Една от възможните хипотези е оставка на правителството, предсрочни парламентарни избори, осъзнаване и преосмисляне на всички партии, на поведението, което наблюдаваме през последните години.

„Тогава вече всички можем да участваме активно и да обединим усилията си върху тези ценности, които могат да изведат страната ни напред", каза Цветанов. Пред паметната плоча на княз Александър Батенберг бяха поднесени венци и цветя от името на Цветан Цветанов и Лиляна Павлова.

Водещи новини

Още новини