#ДАНСwithme 64: "Палачите платиха автобусна екскурзия, за да се срещнат с жертвите си"

Булфото
share

За 64-ти пореден ден протестиращи в столицата блокираха движението по бул. „Цар Освободител” и бул. „Дондуков” до площад „Независимост”.

Недоволните граждани скандират „Оставка ”, развяват български флагове, надуват свирки и свирят на барабани.

Полицейското присъствие в района на Министерски съвет е засилено. Към протестиращите продължават да прииждат и други граждани. Издигнати са лозунги: „Не погребвайте държавата ни”, "Агенция за пенсионен и етноавтобусен туризъм "Червена троица" - Поемаме всичко, само си продай съвестта", "Палачите платиха автобусна екскурзия, за да се срещнат с жертвите си", "Ако Ботев, Левски и Алеко бяха живи, къде ли щяхте да се денете?"

 

Към 20.00 часа около 200 протестиращи са се събрали в района на ларгото в центъра на София. Няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред. Полицията продължава да се грижи за сигурността на протестиращите, съобщават от пресцентъра на МВР.

След 20.00 ч. шествието спря пред служебния вход на парламента. Там протестиращите освиркват отсъстващите депутати.

Това е поредната протестна акция за този ден. Протестиращи обсадиха сградата на парламента още от сутрешните часове, настоявайки за оставка на правителството. До по-сериозни сблъсъци не се стигна, но на няколко пъти полицията бе принудена да използва сила, тъй като присъстваха хора, които провокираха двете страни към бой.

Протестът започна от 8.00 ч пред Народното събрание, където беше блокирано и движението на автомобилите. Освен пред централния вход на парламента, недоволни от кабинета Орешарски имаше и на страничния служебен вход, където обаче полицията изпробва нов подход и паркира четири камионетки на жандармерията, за да попречи на хората да виждат кога идват депутатите. Основното искане на протестиращите отново беше оставка.

Около 12.00 ч. част от протестиращите се опитаха да тръгнат към Военния клуб, но три редици с униформени попречиха на техния поход. Накрая протестиращите се примириха, че няма как да достигнат до местата за извозване на депутатски автомобили и лека-полека започнаха да се разотиват. Протестът приключи около 15.00 ч. следобед.

Водещи новини

Още новини