Мая Манолова: Каним Росен Плевнелиев на дебатите в петък

Булфото
share

"Отделих няколко дни за плаж, но упорито работим върху новия Изборен кодекс. Целта е да бъдат написани конкретни текстове, за да има база за обсъждане", каза в сутрешния блок на Нова телевизия зам. - председателят на Народното събрание Мая Манолова.

Относно това дали ще има ден за размисъл, Манолова заяви, че в много малко страни има ден за размисъл. "Това е едно типично българско изобретение", поясни още тя.

По думите й, преувеличено е твърдението, че почти половината депутати са в чужбина на почивка. "Всички от Коалиция за България ще бъдат на линия в петък. С изключение на един - двама всички са почивали у нас", каза Манолова.

Припомняме ви, че Михаил Миков, председател на НС, свика извънредно събрание на парламента в петък във връзка с наложеното вето върху актуализацията на бюджета за 2013 година.

Не е парламентът институцията, нито правителството, които имат принос в прекъсването на моста между институциите, заяви социалистката.

"Правителството на Пламен Орешарски не започна със скандала с Делян Пеевски, а ясно заяви, че ще се работи много открито с гражданите. Много преди хората да излязат на улицата имахме намерението да работим в диалог", заяви Манолова. Тя добави, че за първи път имаме премиер, който се среща с гражданите. Относно това, че сред тях са хора с прякори, Мая Манолова поясни, че не може да има фейсконтрол.

"Организаторите на протестите желаят да няма никакъв разговор, никакъв диалог", заяви Мая Манолова.

Относно президентството вето върху актуализацията на бюджета за 2013 година, Манолова заяви, че няма никаква логика в него, нито икономическа, нито правна. По думите й, аргументите на държавния глава са изсмукани от пръстите.

Мая Манолова съобщи също така, че Росен Плевнелиев е поканен на обсъжданията в петък в парламента.

"Финансовото министерство при този министър работи изключително прозрачно", каза още социалистката.

Водещи новини

Още новини