Социолог: Управляващите размахват плашила

share

Отдавна сме в условията на криза между институциите. Темата за отношенията между тях наистина е важна. Това е разделението на властите – да има различни мнения, да бъдат така разделени, че да защитават в най-голяма степен обществения интерес. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия социологът и бивш началник на кабинета на Бойко Борисов - Румяна Бъчварова.

"Над 50 дена една група българи казват на това правителство, че не е желано. Този кабинет има изключително нисък рейтинг на доверие и самият факт, че всяко негово решение буквално зависи от един глас, го прави нестабилно. Това не е добре за България", добави тя. По думите й диалог за евентуална коалиция БСП-ГЕРБ трябва да се проведе пред обществото, а не зад кулисите.

"В момента управляващите се опитват да размахват плашила с цел да покажат, че те са най-доброто решение за момента. Кабинетът на ГЕРБ подаде оставка след относително кратки протести при положение, че имаше мнозинство в парламента и можеше да остане на власт. Настоящето правителство има нестабилно мнозинство, но отказва да чуе гласа на гражданите. В момента целта на правителството е да издържи на протестите и да отложи максимално предсрочните избори, за да се успокои обществото. Можем да очакваме всичко. Властта е в ръцете на едни хора, които не искат да се съобразяват с  обществото", заяви Бъчварова.

Водещи новини

Още новини