Румен Христов: Най - зле сме от всички в Евросъюза

share

Ние живеем най-зле от държавите в Европейския съюз и имаме нужда от промяна. Това заяви кандидат - президентът на Синята коалиция Румен Христов в интервю за сутрешния блок на БНТ.

Христов определи като много тежко решението на Синята коалиция да участва на последния вот на недоверие, защото по принцип сините са опозиция на БСП. "Нямахме избор, при положение, че имахме декларация за снемане на доверието от вътрешния министър Цветан Цветанов", поясни той.

Независимо, че ще се наложи да се гласува с основния опонент, когато нещата са истина, те трябва да бъдат потвърждавани, добави Румен Христов.

"Аз разчитам на всички приятели на десницата. Много е добре ние да участваме с една бюлетина, да не разпиляваме гласовете. Защо да не сме заедно? Ние протягаме ръка. Дано да се случи", каза кандидат - президентът.

"Имам отговор на въпроса, кой разделя десницата, но няма да назовавам имена, защото няма да съществува обединение", заяви Христов. "Трябва да се забравят тежките думи, които са казани в името на голямата цел и отново да имаме шанс да реформираме страната."

При назоваването на имената ще има отново разделяне, категоричен бе синият кандидат - президент.

Водещи новини

Още новини