Светлана Ангелова: Предлагаме 150 млн. лв. за гражданите

Булфото
share

Предлагаме приходите да бъдат увеличени само с 6 млн. лв. - това са за парниковия ефект. Това каза от парламентарната трибуна при обсъждане на бюджета Светлана Ангелова от ГЕРБ.

Искам да ви върна във времето - 5 декември 2012 година, когато се дебатира за държавния бюджет. Видни народни представители от Коалиция за България правят предложение за увеличение на приходната част с над 1 млрд. лв. Приходната част не може да се изпълни, казвате днес. Е, това не е ли двуличие от ваша страна, това показва вашето безсилие, некомпетентност и двуличие, обърна се Светлана Ангелова към депутатите от Коалиция за България.

По отношение на разходната част ние предлагаме 150 млн. лв. за българските граждани, за подобряване на тяхното качество на живот. Неоснователни са исканията на управляващите за намаляване на приходите с около 207 млн. лв. От ГЕРБ предлагат размерът на приходите да бъдат запазени такива, каквито са приети с настоящия бюджет, и да бъдат увеличени само с 85.6 млн. лв., което са приходите от продажба на квоти за емисии на парникови газови.

Водещи новини

Още новини