Орешарски: Готов съм на диалог с всички

share

За мен е важен диалогът с гражданското общество и с неправителствените организации. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски в отговор на писмо, изпратено от Антоанета Цонева, съобщиха от правителствената информационна служба.

В пълния текст на отговора на премиера Пламен Орешарски се посочва: Уважаема г-жо Цонева, благодаря Ви за поканата за публичен дебат. Готов съм на диалог с всички. За мен е важно да обсъдим важните въпроси с представители на неправителствени организации и на гражданското общество.

Откакто поехме отговорността за управлението на страната, като свой личен ангажимент определих всеки втори петък да има отворени дискусии в сградата на Министерския съвет с представители на протестиращите и на гражданското общество като цяло. Създадохме и обществени съвети към всяко министерство, които се събират регулярно като платформа за обществена и експертна дискусия по важни в различните сектори въпроси.

Напомням Ви, че първата ми покана към Вас беше отправена още на 17 юни и тя бе отказана с поставянето на условия. Те отдавна бяха изпълнени, но така и не се срещнахме, пише в писмото си премиерът.

Водещи новини

Още новини