Ангел Найденов: В Бюджет 2013 са заложени капани

Булфото
share

В бюджета има заложени капани и актуализацията е необходима. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на отбраната Ангел Найденов. Той отрече твърденията, че с тази стъпка правителството печели време и си купува доверие.

По думите му спешно са необходими допълнителни пари за модернизация на армията, по-специално за навигационните системи на изтребителите. В противен случай държавата ни е заплашена от санкции, обясни военният министър.

Правим частични промени в Плана за развитие на въоръжените сили до 2014 г., защото някои от заложените стъпки в него са необясними. Ще бъде отложено и закриването на военни логистични бази, в които се съхраняват над 9000 тона боеприпаси, добави той.

Найденов бе категоричен, че кабинетът ще спази предизборния си ангажимент за връщане на старите условия за пенсиониране на военнослужещите. По думите му промяната в условията е "срамна сделка" между министъра на отбраната и министъра на финансите в кабинета "Борисов".

Министърът на отбраната заяви, че има фрапиращи нарушения при полетите на предишното управление с Авиоотряд 28. По думите му правителственият авиоотряд е бил принуден да изпълнява "скъпоструващи прищевки". Цената на тези полети е над 1,6 млн. лв., каза военният министър. Той посочи, че хеликоптери с високопоставени хора от властта са летели немотивирано до бази на морето и дивечовъдни стопанства.

Водещи новини

Още новини