Общинарите в София ще избират кмет на район "Витоша"

share

Столичният общински съвет ще разгледа кандидатурата, издигната от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, за кмет на район "Витоша".

Сред точките на днешното заседание на общинските съветници са и доклади относно допълнителните инвестиции на акционерното дружество "Софийска вода" АД, както и за промяна на обекти в инвестиционната програма на водното дружество. Столичният общински съвет ще обсъди и доклад относно определяне на предназначението на общински жилища, ателиета, гаражи и паркоместа за продажба, както и доклад за определяне на предназначението на общински жилища за настаняване под наем на граждани с установени жилищни нужди, ателие, гараж и паркоместа. Вносител и на двата доклада е столичният кмет Йорданка Фандъкова.

В рамките на днешното заседание предстои още общинските съветници да приемат или отхвърлят вариант на герба на София, изработен от Хараламби Тачев от 1928 г. с последните корекции, допълнения и подобрения, направени от автора. Дневният ред на заседанието на СОС включва 106 точки, което не е обичайно за заседанията на общинските съветници. Редовното заседание на Столичния общински съвет ще се състои от 10.00 часа в сградата на Столична община.

Водещи новини

Още новини