ГЕРБ обмислят вот на недоверие

share

Депутатите от ГЕРБ обмислят да внесат вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски до началото на парламентарната ваканция, заяви депутатът от партията Евгени Стоев във Велико Търново.

По думите му това ще бъде една от възможностите парламентарната група на ГЕРБ да се върне в парламента. По-рано днес и Цецка Цачева, депутат от ГЕРБ, заяви, че формацията обмисля подобен ход. Стоев уточни, че през следващата седмица темата ще бъде обсъждана на заседание на групата на партията.

"Кадровите грешки на правителството, неизпълнението на предизборните обещания и протестите по улиците ще бъдат сред мотивите при внасянето на вота", отбеляза Стоев, цитиран от БТА.

Той уточни, че друга причина, която може да върне групата на ГЕРБ в парламента е предложението за промени в Изборния кодекс. Според него на този етап трябва да бъдат променени единствено текстовете, свързани с парламентарните избори.

Стоев беше категоричен, че областната структура на партията във Великотърновска област е единна и напрежение в местните организации няма. В неделя стана ясно, че бивши и настоящи депутати от партията се готвят да се отцепят и да направят своя формация.

Водещи новини

Още новини