Антон Кутев: На границата сме и на социалния, и на етническия мир

share

Аз мисля, че ние сме на границата на социалния мир, а на границата и на етническия мир. Това каза днес в Силистра народният представител от „Коалиция за България” от Силистренско Антон Кутев.

Той заяви, че всяка непремерена крачка можела да доведе до „трайни деформации в обществото, които с десетилетия няма да можем да заличим”. „Смятам, че трябва да се внимава много в постъпките, защото ситуацията наистина е взривоопасна - на този етап се опитваме да удържим социалния мир”, заяви Кутев и съобщи, че по тази причина не били направени няколко контрапротести в столицата.

Според него страната има нужда от политическа стабилност, за да се изпълнят дадените предизборни обещания. В парламента са внесени важни законопроекти, сред които за спиране на нарастването на възрастта за пенсиониране и за намаляване на
цените на лекарствата, отбелязва БТА.

Кутев посочи, че „лобистките интереси намират пътища за въздействие”. „Въпросът с предсрочните избори ще стои оттук нататък през всеки един ден на този парламент, но за времето, в което сме в него, ще се стремим да си свършим работата”, заяви Антон Кутев.

Водещи новини

Още новини