Явор Гечев: Искаме толеранс, за да покажем, че можем

share

Протестът ще е ефективен, ако обществото застави, който и да управлява страната, а в случая това сме ние, да обявява какво прави. Ако ние искаме да управляваме трябва да се съобразяваме с обществото. Това заяви депутата от БСП Явор Гечев в предаването "Панорама" по БНТ по повод масовите протести в страната.

Който и да дойде на власт има по-важно нещо от него, а това е държавата. Ние сме в един не много лек период на криза и сме пред един  водораздел за европейските средства. Да, грешката е факт, признахме я, но нека ни дадат шанс да поправим нещата, заяви още той.

Гечев коментира, че не е въпросът в това дали обществото е представено в Парламента, а че то не може да се припознае в депутатите, които са там. Ние трябва да започнем да му показваме, че работим за него, каза още той.

Никой не е гонил ГЕРБ от Парламента. Те си играят на влез- излез, когато се гласуват най-важните закони от 4 години насам. Реверанс се прави за политики, ако те имат свежи и читави идеи - да, но да ми говорят за Изборен кодекс при положение, че Искра Фидосова е правила сегашния, няма как, обясни той.

Искаме толеранс, за да покажем, че можем, но не го искаме от ГЕРБ, а от хората, заяви още депутата от БСП.

Искам морален стожер в обществото да са ми хората от площада, а не хората от ГЕРБ, заяви още той.

Трите теми на заседанието на ПЕС са демокрацията, младежката безработица и нова индустрализация на Европа. Това съвпада с програмата, която сме заяви за България. Дано хората да чуят. Навсякъде из Европа има протести, но социалистите си приличаме по това, че отстояваме каузите си. Мисля, че правителството заслужава доверие, заяви още Явор Гечев.

България е в началото на хубавите неща и имам една стъпка, която е приемам като лична кауза, а това е въвеждането на гражданско образование, категоричен е той.

Водещи новини

Още новини