812 325 лева са стрували полетите на военните хеликоптери

share

Командирът на авиобазата в Безмер е изтъркал един чифт кубинки, за да посреща Бойко Борисов при полетите му с хеликоптерите, които той е ползвал като таксита. С този виц започна Венцислав Лаков, който вчера оглави комисия, която ще се занимава изцяло с полетите на Борисов, питането си към военния министър.

Със заповед на министър на отбраната се изпълняват полетите от военните хеликоптерите. Разпоредил съм списък с транспортираните лица да ми бъде предоставен. За това време - от август 2009 година до март 2011 година с военни хеликоптера са изпълнени 67 задачи за 812 325 лева, като не е ясно дали тази сума е възстановена на Министерството на отбраната, нито какво се включва в нея.

През 2009 година е изпълнена една специална задача със самолет Спартан, през 2010 година - 6 специални задачи за МС и 2 задачи за нуждите на МНвР.

Цели на полетите са били осъществяване на транспорт на правителствени делегации. Отделно са осъществяване полети за нуждите на МО, МЗ и други министерства, заяви Найденов.

Водещи новини

Още новини