Манолова: Предстоят съществени промени в Парламента

share

Не съм била сред хората, обсъждали членовете на кабинета "Орешарски". Там тежест е имало мнението на самия премиер. Това каза зам.- председателят на НС Мая Манолова в предаването "Лице в лице", добавяйки, че настоящите министри са безспорни професионалисти в своите области.

По тази причина социалистът недоумява как може да се иска оставката на правителство, което е на броени дни и още нищо не е свършило. Така тя коментира антиправителственият протест от миналата неделя, който според нея е бил организиран и манипулиран от РЗС и НФСБ.

Манолова посочи, че в парламента предстоят съществени промени – премахване на практиката „субсидията след депутата” с цел „движенията в НС да не са финансово стимулирани”, намаляване на размера на държавната субсидия „на глас”, съкращаване на броя на парламентарните комисии и други.

Щяла да бъде създадена специална комисия, която да се запознае с данните на главния прокурор по въпроса с имунитета на Цветан Цветанов и подозренията за извършено от него престъпление.

Водещи новини

Още новини