Цветан Цветанов: За мен е важно държавата да бъде силна

Интернет
share

С този вот на недоверие, насочен към мен, имах възможността да дам отчет на работата на МВР през изминалите две години.

България е единствената държава от всички новоприети страни – членки в ЕС, в която се въвежда механизма за наблюдение на организираната престъпност.

Той смята, че с доверието, което ни беше дадено на вота на недоверие
– 143 гласа, стана ясно къде се намира опозицията, допълни вътрешният министър.

В политиката трябва все пак да се придържаш към някакви принципи и когато си заявил подкрепа към правителството, има принципи, които трябва да бъдат спазвани.

„Мартин Димитров не може да взема сам решения, той е подвластен на Иван Костов, а Иван Костов е човекът, който иска да разделя и владее. Аз съм убеден, че членовете на СДС съжаляват за коалицията с ДСБ, защото СДС имаше големи шансове самостоятелно на изборите“.

Няма задържано лице в България, което или да не е болно, или да казва, че няма полицейски натиск, коментира министър Цветан Цветанов.

Ние сме се разбрали да ограничим даренията за МВР, защото те са една добавена стойност за държавата. От проверката, която е извършена стана ясно, че няма дарение, което да е направено от криминално проявено лице.

Според Цветанов Общините са най-големите дарители на МВР, защото искат да има по-силно полицейско присъствие в тях.

Ако се създаде проблем с горивата, ние в МВР, то има двама основни доставчици, единият е „Лукойл“ участва в тях и днес ще говорим с втория доставчик.

По отношение на „Лукойл“, министърът на вътрешните работи беше категоричен, че в кабинета няма разнобой, но когато се вземат решения, трябва да мислим какво ще се случи след вземането им.

"За мен е важно всеки, който не спазва закона да си понесе последствията и държавата, в такива случаи, да бъде силна. Това трябва да бъде във всеки един сектор на работа".

ГЕРБ е колективен орган и това е и силната страна на премиера, че дава възможност да се дискутира открито всеки един проблем.

Той каза още, че винаги, когато е говорил за съдебната система е изказвал респект към честните съдии и прокурори, но осъжда забавянето на делата.

Водещи новини

Още новини