Меглена Кунева начело на ДБГ до септември

Getty Images/Guliver
share

Лидер на „Движение България на гражданите" до месец септември ще е Меглена Кунева, съобщи Петър Николов, член на Националния съвет в оставка на партията. Той оповести още, че през септември ще има избор за ново ръководство, нов Национален съвет и нов председател на партията, пише "Стандарт".

"След изборите Националният съвет на „Движение България на гражданите" подаде оставка и през последните две седмици правим активен анализ на това какво се случи и как се стигна до тук. Ние не чухме достатъчно гласовете на хората от структурите на ДБГ, на хората от страната", коментира Николов. И уточни, че ще има промени в устава на партията, които да дадат реални права на регионалните структури на ДБГ и те да могат да участват при взимането на решения.

Секретарят на партията Людмила Елкова вече не е част от нея, уточни Николов. Миналата седмица Елкова е информирала членовете на съвета, че преговарят с нея да стане заместник-министър на финансите в новия кабинет. "Ние я помолихме да напусне партията, тя вече не е член на движението", каза Николов и обясни, че не е редно да подпомагат с експерти "правителство на лъжата и подмяната".

 „Движение България на гражданите" се обявиха за опозиция на кабинета "Орешарски". Те са против промените в Закона за ДАНС, с които ГДБОП се изважда от МВР и прехвърля към ДАНС, както и връщане на режима на пушене в закрити пространства.

Водещи новини

Още новини