Евгений Михайлов: БСП и Атака наподобява пакта "Молотов-Рибентроп"

share

Това което се извърши на 11 май в деня за размисъл беше една голяма фалшификация. Страшно е когато с измама се печелят избори, а особено ако подобна измама е подкрепена от действия на прокуратурата. Това заяви пред БТВ кинорежисьорът Евгений Михайлов.

Бриго Аспарухов и Андрей Райчев одобряват коалиция с нациоаналсоциалисти и фашисти, всичко това ми прилича между пакта на Молотов и Рибентроп. Това ли ще е мерило на морал, попита Михайлов.

Според Велислава Дърева обаче, откритите 350 000 бюлетини са правили разликата от 10%, които преди изборите бяха давани от НЦИОМ и от MBMD. Прокуратурата наистина е разбила най-фрапантния случай за фалшификация на вота и трябва да ги поздравим за това, добави тя.

БСП и нейният лидер Сергей Станишев явно се съмнява в 20 000 свои членове и симпатизанти в СИК-овете, отговори Михайлов. Тези, които даваха изравнени шансове между ГЕРБ и БСП са Кънчо Стойчев и Андрей Райчев. Стойчев обаче не е просто ляв социолог, той беше избран за член на ЦК на БКП на последния конгрес през 1990 г., каза Михайлов.

Борисов и ГЕРБ изгубиха, независимо че спечелиха номинално мнозинство. Те се провалиха в продължение на 3,5 години заради загубата на морала, отсече Дърева. Политиката се превърна в полицейщина и полицейщината се превърна в политика, категорична е журналистката.

Водещи новини

Още новини