Първанов за образованието: Загуби темпо и динамика

share

Трудности при реализацията на идеята на Сметната палата, според която спонсорите на политическите сили трябва да обявяват произхода на средствата, които даряват, прогнозира президентът Георги Първанов. По думите на президента, предложението е разумно, от гледна точка на прозрачността при финансирането на партиите.

По отношение на образователната реформа България загуби темпо и динамика, което се отразява на конкурентоспособността на родното образование. Така Първанов коментира и предстоящото си участие в кръгла маса в Карлово, посветена на проблемите в училищното образование. Като важни теми той посочи съдържанието на учебниците, което определи като „сложно”, както и начина на преподаване.

Държавният глава посети Карлово, където в Националния музеен комплекс „Васил Левски” откри ремонтираната Онбашиева къща. Музеят е реставриран по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Държавният ни глава благодари за подкрепата на Норвегия и лично на посланика на скандинавската държава Тове Скарстейн.

„Не случайно в идеологията на Васил Левски е залегнала мисълта България да е равна с всички останали народи, нещо, което ние постигнахме доста години след тези негови думи”, каза Първанов по време на откриването на музея. „Васил Левски е носител на една от най-важните ценности в ЕС - свободата”, допълни Тове Скарстейн.

Водещи новини

Още новини