Миков: Съставът на програмното правителство е готов

share

Днешният ден в Народното събрание ще мине в работна атмосфера. Ще изслушваме служебните премиер и министър на икономиката, шефовете на ДКЕВР и на БЕХ. Всичко ще е насочено към цената на тока.

Това заяви в предаването "Гореща точка" Михаил Миков, който от вчера е председател на парламента. Надявам се, че ГЕРБ ще излъчат свой представител в ръководството на парламента. Те трябва да разберат, че деструктивното им поведение няма да помогне с нищо. Ще се опитаме да възпитаме и да предадем парламентарния език на някои от ГЕРБ. Аз вярвам, че парламента може да облагороди всеки, който е попаднал вътре. Трябва да върнем вярата в институциите. Не трябва да даваме лош пример на децата си, категоричен беше Миков.

Парадоксът при ГЕРБ е, че хем искат да съставят правителство, хем искат да касират изборите. Бойко Борисов се опитва да играе дребни игрички. Очевидно е, че ГЕРБ нямат капацитет да излъчат правителство. Те трябва да обявят, че са в опозиция и мандата да мине в БСП. Ние сме готови със състава на програмното правителството и неговата програма. Цялостният план "Орешарски" вече е предмет на дискусия, обяви Миков.

Имаме тежки наследства от 41-то Народно събрание и ще трябва да променим доста неща. Според мен няма сериозни мотиви за касиране на изборите. Смятам, че Конституционния съд има юристи с чест и достойнство. Те няма да се подадат на натиск от страна на ГЕРБ, убеден беше Миков.

Водещи новини

Още новини