Найденов: Отговорността не може да се поеме само от БСП

share

Дали е готова БСП да управлява, отговорът е „да“, обяви в ефира на БНТ Ангел Найденов от Коалиция за България.

По думите му, мерките, които БСП предлага, трябва да доведат до освобождаване от бизнеса и възвръщане на демокрацията.

Нито днешният ден, нито следващите дни в работата на новото Народно събрание няма да бъдат и не са плод на импровизация. Има много работа – избор на председател, проектни решения за правилника на работа, избор на комисия за правилника и дейността на 42-то НС, обясни той.

Още днес ще внесем проект за избирането на четири временни парламентарни комисии, които да се занимават с въпросите за кризата в енергийния сектор и сметките на гражданите; комисия, която трябва да се ангажира с антимонополното законодателство, която да подпомага бизнеса; комисия, която да поеме диалога с гражданството общество и мястото на неправителствените организации; както и комисия, която трябва да се занимава с правната проблематика в работата на НС, коментира Найденов.

Връща се баланса в обществото, в работата на парламента. Вярно е, че ще има несъгласия в работата му, но това е ситуация, която дава смисъл на диалога в НС. Имаме шанса да подготвим съответните решения и бързо да съставим правителство, обясни политикът.

Отговорността за намиране на решения в настоящата ситуация не може да се поеме само от БСП. Решението трябва да го търсим всички, защото забавянето ще влоши още повече ситуацията, смята той.

Найденов пожела успех на 42-рото Народно събрание в неговата дейност.

Водещи новини

Още новини